Kuvataidepsykoterapia on psykoterapian muoto, jossa tarjotaan mahdollisuus ilmaisuun taidemateriaalein. Se sopii kaiken ikäisille. Aikaisempaa kokemusta kuvan tekemisestä ei tarvitse olla, kiinnostus riittää. 

Kuten kaikessa psykoterapiassa, kuvataidepsykoterapian tavoitteena on asiakkaan toimintakykyä haittaavien oireiden lieventyminen ja elämänlaadun koheneminen.

Kuvataidepsykoterapiassa aika käytetään kuvan tekemiseen ja puhumiseen sen mukaan mikä asiakkaasta tuntuu milloinkin luontevalta.  Joskus tehdään enemmän kuvaa, joskus puhutaan, joskus ollaan hiljaa. Olennaista on hyväksi ja luottamukselliseksi koettu suhde asiakkaan ja terapeutin välillä.

Kuvan tekeminen voi olla monin tavoin sensorinen ja aisteja stimuloiva kokemus. Kuvan tekeminen tuo leikillisen ja toiminnallisen elementin terapiasuhteeseen, joka  voi merkittävästi vähentää jännitystä ja ahdistusta. Materiaaleina on tarjolla esimerkiksi erilaisia maaleja, liituja, tusseja, savea, lasitetta, kipsiä, kierrätysmateriaaleja. Materiaalit tarjotaan vastaanotolla, eikä niistä koidu asiakkaalle lisäkustannuksia.

Kuvan tekeminen voi herättää mukavia tai vaikeita ajatuksia ja tunteita, ja kuvaan voi turvallisesti kohdistaa voimakkaitakin tunteita. Lopputulos voi yllättää, tai joskus prosessi on merkittävämpi kuin lopputulos. Kuvan kautta sisäinen maailma ja sisäiset konfliktit pääsevät näkyville symbolisella tasolla. Terapiasuhteen turvassa kuvan syntyminen on symbolinen tapahtuma. Kuvia voidaan yhdessä katsoa ja niistä voidaan puhua. Näin pyritään kohti lisääntynyttä ymmärrystä asiakkaan sisäisestä maailmasta ja vaikeuksista, joiden vuoksi terapiaan on hakeuduttu.

Kuvat ovat luottamuksellisia ja niitä säilytetään vastaanotolla terapiaprosessin ajan.